Тинктура от череша върху луна: рецепти за сушени, замразени, пресни, изсушени на слънце плодове

Съдържание

Домашните алкохолни напитки, приготвени от собствените ни ръце, са истинска гордост на опитни дестилатори. Черешовата тинктура върху лунна светлина има ярък аромат и богат рубинен цвят. При стриктно спазване на рецептата можете да получите продукт с отлично качество, който няма да отстъпва на аналозите от магазина.

Може ли черешите да настояват за лунна светлина

Приготвянето на разнообразни алкохолни напитки с добавяне на плодове и плодове набира все по-голяма популярност всяка година. Когато се консумира умерено, увереността в качеството на вашия продукт ви позволява да не се притеснявате за възможни здравословни проблеми. Черешовите плодове придават на тинктурата не само горски вкус, но и я обогатяват с полезни вещества.

Важно! Черешите са естествен източник на хемоглобин. Използването на тинктурата подобрява състоянието на кръвоносната система.

Има огромен брой рецепти за приготвяне на напитка от луна и черешови плодове. Можете да използвате както зрели плодове без костилки, така и обелена пулпа. В допълнение към пресните плодове можете да използвате изсушени или замразени.

Тинктурата от череша помага за подобряване на сърдечно-съдовата функция

Някои лекари съветват да не се приготвя черешова тинктура от луна върху плодове със семена. Те съдържат малко количество циановодородна киселина, която може да навреди на човешкото тяло. Концентрацията на такова вещество обаче е много малка, освен това лесно се неутрализира чрез добавяне на малко количество захар към лунната светлина.

Как да си направим черешов ликьор с лунна светлина

Най-важната съставка във всяка алкохолна напитка е качествената основа. Черешите най-добре се настояват за домашно приготвена домашна луна. За това се използва двойно дестилиран дестилат, пречистен от вредни примеси. Силата на суровината може да варира в зависимост от желаната крайна якост на напитката. Най-добре е да се използва 40-50 градусов дестилат.

Черешата е следващият незаменим компонент на лунната тинктура. Най-добре е да използвате сладки сортове плодове. Те включват Волочаевка, Живица, Тамарис, Шоколадница и Шпанка.

Важно! Ако плодовете не са достатъчно сладки, нивото на киселинност се регулира чрез добавяне на малко повече захар, отколкото в предложената рецепта.

Преди да се поставят в буркани, плодовете се измиват старателно. В зависимост от използваната рецепта можете да ги хвърлите цели в тинктурата или да премахнете семената и да превъртите пулпата през месомелачка. Ако се използват замразени череши, се отстранява лед и се оставя да се отцеди излишната влага. Изсушените плодове просто се заливат с лунна светлина.

Инфузията се извършва на тъмно място, лишено от преки източници на слънчева светлина. След като плодовете напълно придават вкуса на лунната светлина, напитката се филтрира през няколко слоя марля. Готовият продукт се бутилира и съхранява.

Колко череша настоява за лунна светлина

Продължителността на времето, в което плодовете са в алкохол, може да варира значително в зависимост от използваната рецепта. Трябва да се помни, че процесът на предаване на вкус и аромат не се случва незабавно. Дори в случай на използване на практически настъргани плодове, продължителността на инфузията не може да бъде по-малка от 1 седмица.

Инфузията трае от 1 до 6 седмици, в зависимост от рецептата.

Ако се използват пресни или замразени плодове, средното време за приготвяне на напитката е 2-3 седмици. Сушените плодове се вливат около месец. Това време е достатъчно, за да може лунната светлина да поеме напълно ароматичните и ароматни вещества. Освен това опитни дестилатори съветват да задържите готовия продукт няколко седмици за по-балансиран вкус.

Рецепти за тинктура от череша за лунна светлина

Всеки опитен дестилатор има свои любими рецепти и тайни за приготвяне на алкохолни напитки. Провереното съотношение на съставките ви позволява да получите балансирана инфузия, която ще изненада дори опитни алкохолни гастрономи.

Захарта най-често се използва сред допълнителните компоненти. Тя ви позволява да направите готовия продукт по-балансиран. Също така, черешови листа или чипс често се добавят към луната за по-благороден вкус. Готовата тинктура е перфектно допълнена с лимон, канела и ванилия.

Черешова лунна светлина със семена

Най-често срещаната рецепта е да се използват цели плодове в тинктурата. За да се отвори вкусът им възможно най-ярко, експертите съветват черешите да се подсушат леко. За целта плодовете се поставят във фурна за 3-4 часа при температура до 80 градуса.

За да направите черешова тинктура от лунна светлина, ще ви трябва:

 • 1,5 кг плодове;
 • 700 ml домашен дестилат;
 • 400-500 г гранулирана захар.

Приготвените череши се поставят в 3-литров буркан, смесват се със захар и се заливат с дестилат. Всички съставки се смесват внимателно. Бурканът се затваря херметически с найлонов капак и се поставя на тъмно място за 15 дни.

Важно! Можете да използвате и пресни череши, но в този случай готовият продукт може да е леко воднист.

Тинктурата се филтрира през марля, сгъната на няколко слоя. Останалите плодове внимателно се изцеждат от сока. Когато се използва дестилат от 45 градуса, силата на готовата тинктура ще бъде 20-25 градуса.

Самолетна тинктура върху сушени череши

Процесът на вливане на сушени плодове обикновено отнема повече време от традиционните рецепти. Плодовете се нуждаят от допълнително време, за да пренесат вкусовите и ароматните съединения. Поради факта, че сушените череши практически не съдържат вода, завършената тинктура върху лунна светлина се оказва по-силна.

За да го приготвите, ще ви трябва:

 • 1 кг сушени плодове;
 • 1 литър лунна светлина;
 • 500 г захар.

Сушените череши са ключът към по-силния завършен продукт

Черешите се смесват с гранулирана захар и дестилат в голям стъклен буркан. Запушва се и се поставя в тъмна стая за 4-5 седмици. Разклащайте съдържанието на контейнера на всеки няколко дни. Готовата тинктура от луна върху сушени череши се филтрира и бутилира.

Как да вливаме лунна светлина върху замразени череши

Преди да започнете подготовката на напитката, плодовете трябва да се размразят. Те се прехвърлят в дълбок съд и се оставят в хладилника за една нощ. След това получената вода се източва.

За да приготвите такава напитка, трябва:

 • 1 кг замразени череши;
 • 1 литър 45% дестилат;
 • 500 г захар.

Всички съставки се смесват в голям съд, покриват се с марля и се поставят в шкаф за около 2-3 седмици. Много е важно периодично да разклащате плодовете и луната за по-равномерно разпространение. Готовият продукт се филтрира и бутилира.Препоръчително е да го оставите да почива около 10-15 дни преди сервиране.

Как да вливаме лунна светлина върху череши без костилки

Използването на плодовата каша ви позволява да получите по-ярък вкус на продукта. Освен това степента му ще бъде значително по-ниска поради високото съдържание на вода.

За да приготвите такава тинктура, ще ви трябва:

 • 1 литър домашен дестилат;
 • 1 кг череши;
 • 400 г гранулирана захар.

Първата стъпка е да премахнете костите. За да направите това, можете да използвате както обикновен щифт, така и специално устройство. Получената маса се добавя към буркан от 3 литра. Там се добавя захар и се налива алкохол.

Важно! За да запазите крайната якост не твърде ниска, по-добре е да използвате домашен дестилат с якост 50-60 градуса.

Голямо количество вода в плодовете намалява крайната сила на тинктурата

Бурканът се покрива с капак и се поставя в тъмен шкаф за няколко седмици. Веднъж на няколко дни съдържанието му се разклаща. След това тинктурата се филтрира от плодовете и се изсипва в подготвени бутилки.

Бърза черешова тинктура върху лунна светлина

Ако искате да получите готовия продукт възможно най-бързо, можете да използвате доказан метод. За да направите това, черешите се измиват старателно, семената се отстраняват от него и се превъртат в месомелачка. Получената маса се смесва в домашно приготвен 60% дестилат и захар в съотношение 2: 2: 1.

Важно! Черешовата каша също може да се смила до получаване на гладка смес с помощта на ръчен пасатор.

Средното време за вливане на алкохол е 5-7 дни. След това идва най-трудният етап от рецептата - филтрирането. Марлата се сгъва на 2 слоя и се поставя в гевгир. Операцията се извършва няколко пъти, докато течността бъде напълно почистена от горската торта. Готовият продукт може да се сервира.

Сладък черешов ликьор със семена върху лунна светлина

Феновете на десертните алкохолни опции могат да използват алтернативна рецепта за готвене. Това предполага отделно добавяне на захарен сироп след инфузия.

За този метод на приготвяне на тинктури трябва:

 • 1 литър 50% дестилат;
 • 1 кг череши без костилки;
 • 350 мл вода;
 • 700 г захар.

Плодовете се заливат със спирт и се отстраняват за 2-3 седмици в тъмна стая. След това дестилатът се филтрира. Сега трябва да добавите сироп към него. За да го направите, захарта се смесва с вода в малка тенджера и се слага на котлона. Веднага след като сместа заври за 2-3 минути, тя се отстранява от огъня и се охлажда до стайна температура. Приготвеният сироп се смесва с тинктурата и се оставя да почине около 10 дни преди сервиране.

Как да си направим тинктура от лунна светлина върху черешови листа и плодове

Добавянето на черешови листа към рецептата прави вкуса на крайния продукт по-благороден. Вкусът ще има дървесни нотки и лек стягащ послевкус.

За да приготвите тинктурата, ще ви трябва:

 • 2 литра домашен лунен лук;
 • 20-30 листа от череша;
 • 1,5 кг плодове;
 • 1,5 кг гранулирана захар;
 • 1,5 л. чиста вода.

Листата се нарязват с нож, поставят се в голяма тенджера заедно с плодовете и се заливат с вода. След като течността заври, те се варят около 20 минути. След това водата се филтрира от листа и плодове, след което се връща в тигана. Там се изсипва захар и се вари около 3-4 минути.

Черешовите листа добавят тръпчив вкус към готовата напитка.

Готов сироп се смесва с лунна светлина в голям контейнер. Той се запушва плътно и се прибира за няколко седмици в кухненски шкаф или изба. През това време напитката ще бъде напълно готова за по-нататъшна употреба.

Тинктура от лунен лук върху череши: рецепта с подправки

Използването на подправки ви позволява да добавяте нови ароматни нотки към крайния продукт. Черешите се съчетават най-добре с канела, карамфил и ванилия. В същото време е важно да се спазват строги пропорции, в противен случай ароматът на подправките напълно ще надвие плодовата миризма на тинктурата.

За готвене ще ви трябва:

 • 1 домашен дестилат
 • 1 кг череши;
 • 250 г захар;
 • 5 пъпки от карамфил;
 • 1 пръчка канела

Плодовете се обезкостяват и разполовяват. Те се смесват със захар и луна в 3-литров буркан. Там се добавят и канела и карамфил. Контейнерът се покрива с капак и се отстранява за инфузия в продължение на 2-3 седмици. След това готовият продукт се филтрира и сервира или съхранява допълнително.

Рецепта за тинктура от лунен лук върху черешови чипове и плодове

Дървесината на овощните дървета може значително да подобри вкуса на алкохола. Черешовият чипс с продължителна инфузия ви позволява да получавате конякови нотки. В резултат на това от класическа напитка може да се получи изискан продукт с благороден аромат и вкус. За рецепта за 1 литър лунна светлина използвайте 1 кг плод без семки, 400 г захар и 50 г черешов чипс.

Важно! Най-големият аромат на дърво може да се получи, като първо се изгори върху огън.

Всички съставки се поставят в един контейнер, смесват се и се отстраняват за инфузия. Средно трае около месец - през това време чипсът напълно ще предаде вкуса си. Готовият продукт се филтрира и се излива в предварително приготвени бутилки.

Как да вливаме луна върху череши с лимон и ванилия

За да направите аромата на готовата тинктура по-жив и гъвкав, можете да добавите малко количество цитрусови плодове. Най-доброто допълнение към черешите е лимонът с кора. Тъй като е доста кисел, към алкохола се добавят допълнително захар и ванилин.

Пълният списък на съставките е както следва:

 • 1 литър 50% двойно дестилирана лунна светлина;
 • 1 кг череши;
 • 700 г захар;
 • 1 голям лимон;
 • ½ ч.л. ванилин.

При добавяне на лимон е необходимо да се увеличи количеството на използваната захар.

Плодовете се обезкостяват, лимонът се нарязва на кръгчета и семената се отстраняват от него. Всички съставки се поставят в буркан и се пълнят с лунна светлина. Инфузията отнема около 3 седмици на тъмно място. След това напитката трябва да се филтрира добре преди сервиране.

Как да си направим черешов лунен лук

За да направите готовата тинктура още по-вкусна, можете да приготвите специална алкохолна основа за нея. С големи добиви от череши, той може да се използва като основа за домашно приготвяне, което допълнително се дестилира в дестилат. В Европа тази ягодова ракия дори има специално име - kirschwasser.

За приготвянето на черешов самогон се използват най-узрелите плодове. Те са внимателно сортирани, премахвайки неузрелите и развалени плодове. За да не се премахнат дивите дрожди, плодовете не се измиват, а само леко се избърсват със суха салфетка. След това те се омесват с дървена смачка.

Важно! Не се препоръчва използването на метални устройства и контейнери за съхранение на каша и обработка на суровини - това може да предизвика нежелани химични реакции.

Най-добре е да използвате възможно най-сладките череши. Желателно е съдържанието на захар в плодовете да е 10-12%. Това съотношение ще бъде достатъчно, за да се избегне използването на допълнителна захар, която по време на ферментацията може да добави нежелани съединения към кашата.

Как да си направим черешова каша

Плодовите и горски суровини позволяват да се получи дестилат с отлично качество. За такава каша е необходимо да се използват пластмасови или стъклени резервоари за ферментация. Те се пълнят с не повече от 2/3 от общия обем, в противен случай по време на процеса на интензивна ферментация течността може да излезе.

Натрошените череши, заедно със семената, се поставят в резервоар за ферментация. След това се пълни с вода в съотношение 1: 4. В зависимост от рецептата се добавя захар или специализирана мая. Резервоарът е херметично затворен и на капака му е монтиран воден уплътнител.

За каша трябва да използвате най-сладките сортове череши

По време на ферментацията пулпата на черешата ще се повиши, предотвратявайки отделянето на получения газ. За да избегнете проблеми, отваряйте контейнера на всеки 2-3 дни и разбърквайте съдържанието му с дървена шпатула. Ферментацията може да отнеме от 1 до 3 седмици, в зависимост от използваните дрожди.

С бързи краища

Допълнителното добавяне на мая може значително да ускори процеса на ферментация. Активните елементи обработват въглехидратите, съдържащи се в кашата, възможно най-бързо. В зависимост от вида на използваната мая и количеството захар, алкохолната каша върху черешите достига 16-18 градуса.

Не всички дрожди са подходящи за вишневи луни. Най-добре е да използвате специализирани винени сортове за ягодоплодна каша. Алкохолът и хлебните дрожди в процеса на своята жизнена дейност могат напълно да унищожат всички аромати на бъдещата лунна светлина.

Без мая

Както при правенето на вино, черешите могат да ферментират сами. Това се дължи на наличието на диви дрожди по кожата. Те се отличават с по-дълъг период на ферментация, но ви позволяват да получите почти идеална лунна светлина.

Важно! Ако изплакнете черешите с вода, преди да ги поставите в резервоара за ферментация, можете напълно да загубите всички диви дрожди, съдържащи се в кожата им.

Натрошените плодове се изсипват с вода, капакът на резервоара за ферментация не е затворен - първоначално е необходим приток на кислород. Веднага след като дивата мая се активира и на повърхността на водата се появи пяна, можете да затворите резервоара и да поставите воден печат.

Черешов конфитюр със семена

Готвенето на каша е доста проста задача. Необходими са само захар, мая и вода. В този случай сладкото от череши е чудесна сладка основа. Съдържа голямо количество захар, която при преработка се превръща в алкохол. В случай на конфитюр могат да се използват обикновени спиртни дрожди.

Поставете 5 литра сладко от череши в контейнер, добавете 20 литра вода и 100 г суха мая. Всички съставки се смесват старателно, резервоарът за ферментация се затваря и се поставя воден затвор. Ферментацията продължава от 10 до 14 дни - по това време кашата ще се проясни и пулпата и костите ще потънат на дъното.

Дестилация и пречистване

Преди да започнете да правите лунна светлина от домашно приготвяне, тя трябва да се филтрира от пулпата. Ако пренебрегнете това, черешите могат да полепнат по стените на апарата и да изгорят. Braga запълнете обема на дестилацията все още и продължете към първата дестилация.

Преди дестилация кашата се филтрира от целулоза и семена.

Първата дестилация на лунна светлина е необходима за получаване на суров алкохол. Изборът се извършва преди спада на духовността в потока до 18 градуса. След това целият избран алкохол се смесва с вода до якост 20-25 градуса - това е необходимо за безопасност по време на дестилация.

Втората дестилация на черешов лунен лук включва подбор на глави и опашки. Главите съставляват около 10% от абсолютния алкохол от общия обем суровини. След избора им, тялото на лунната светлина се събира директно. Щом силата в потока падне под 40 градуса, дестилацията се спира. Готовият продукт се смесва с чиста вода до желаната якост.

Правила за използване

Тинктурата от череша е доста силна алкохолна напитка, чието използване трябва да се подхожда възможно най-отговорно. В никакъв случай не се препоръчва да се пие такъв продукт за хора, склонни към алергични реакции. Също така алкохолът е противопоказан при деца, кърмещи и бременни жени.

Сладкият черешов ликьор е чудесен като аперитив преди хранене. 40-50 мл от напитката отлично стимулират апетита. Използването на лунен лук, напоен с череши, в малки количества, нормализира кръвното налягане и подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система.

Заключение

Водка ликьор череша ще изненада дори опитни ценители на домашен алкохол със своя ярък вкус. Големият брой методи за приготвяне позволява на всеки да избере идеалния метод за приготвяне на напитка за себе си. Когато се използва правилно, такава тинктура ще донесе осезаеми ползи за тялото.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство